Best-Trim

Hondentrimsalon

Behandelingen

Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk. Iedere vacht vraagt om zijn eigen behandeling. Hieronder zullen de verschillende behandelingen uitgelegd worden. Tevens word bij iedere behandeling de hond standaard lekker gewassen. Ook worden de nagels geknipt en het haar tussen de voetzooltjes weggehaald (dit voorkomt uitglijden en is beter voor de gewrichten). 


Plukken

 

Sommige honden hebben een vacht die niet van nature loslaat. Deze dient met de hand geplukt te worden. De honden voelen er echter niets van. Vaak zijn dit de ruwharige honden zoals Teckels en Terriers. Maar bijvoorbeeld ook de Bouvier. Plukken gebeurt meestal 2 keer per jaar. Na het plukken blijft alleen de onderwol zichtbaar. Indien men graag het ruwe haar zichtbaar wil behouden kan men beter een stripvacht maken. Dat wil zeggen dat de hond om de 3 à 4 maanden geplukt word en dus altijd een klein laagje ruwe haren behoud. 


Knippen, scheren en effileren
Honden zoals Boomertjes, Shih-tzu's en poedels hebben een vacht die alsmaar blijft groeien als er niets aan gedaan word. Deze vachten kunnen op drie manieren korter gemaakt worden. Door middel van knippen, scheren of effileren. Effileren is een bepaalde techniek van knippen met een speciale schaar. Vaak word een combinatie van deze drie technieken gebruikt. Met voor iedere vacht een specialiteit. 


Uitdunnen
Er zijn rassen die in volle vacht moeten blijven om hun typische ras standaard te laten zien. Zoals bijvoorbeeld Engelse Cockers en Golden Retrievers. Door middel van uitdunnen en inkorten kunnen deze honden toch mooi in model blijven. 

Ontwollen / door de rui helpen
Rassen zoals Berner Sennenhonden en Newfoundlanders hebben een hele dikke wollige ondervacht. Deze gaat vaak klitten en is zo dik dat hij niet vanzelf loslaat. Zelfs met borstelen krijg je niet alle wol er uit. Door een speciale behandeling van wassen en uitblazen kan een groot deel van deze wol en losse haren er wél uitgehaald worden. Hetzelfde geld voor stokharige honden (zoals Herders, Labradors etc). Wanneer deze in de rui gaan kan men blijven borstelen om de losse haren te verwijderen. Echter word het proces vaak dan alleen maar erger. Door een behandeling in de trimsalon kan de hond al veel van de losse haren en onderwol verliezen. Zo kunnen we de natuur een handje helpen en word het voor de hond ook een stuk prettiger. Op de foto hieronder zie je het resultaat van een flinke trimbeurt!



Ontklitten
Wanneer u een langharige hond heeft (Schapendoes, Briard etc) is deze ook van harte welkom bij ons voor alleen een borstelbeurt. Ook kan de hond gewassen worden, want vaak blijft er een hele hoop troep in de vacht achter. 








Het wil wel eens voorkomen dat de geschikte behandeling voor de vacht niet uitgevoerd kan worden. Oorzaken hiervan kunnen zijn ziekte of bijvoorbeeld klitvorming. Het belang van de hond staat altijd voorop, de behandeling moet prettig zijn voor het dier. Indien het dus niet mogelijk is de gewenste behandeling uit te voeren word in overleg met de baas naar een passende oplossing gezocht!



Vlooien
Het kan gebeuren dat we er tijdens het trimmen achter komen dat uw hond vlooien heeft. Er worden bij ons geen extra kosten in rekening gebracht voor het ontsmetten. In verband met andere ziekteverwekkers ontsmetten wij namelijk altijd na iedere trimbeurt. Wel krijgt u van ons gedurende de trimbeurt een telefoontje over de vlooien, zodat u thuis de omgeving kunt behandelen met vlooien spray. Wanneer de hond de trimsalon verlaat is hij/zij namelijk vlo-vrij. Als de omgeving thuis behandeld is kan de hond dat ook blijven. Indien dat niet behandeld is kan de hond thuis weer in de vlooien eitjes liggen, die op den duur weer uitkomen en dan heeft de hond opnieuw vlooien. Dit willen we uiteraard voorkomen.


Weet u al dat de hond vlooien heeft en wil u de hond bij ons laten wassen en laten 'ontvlooien'? Geen probleem, u kunt dan gewoon een afspraak maken. Vermeld er wel even bij dat de hond vlooien heeft, zodat we er toch extra rekening mee kunnen houden.